Home » Puppycursus in groep

Deze cursus gaat door met maximum 3 pups. De pups hebben een leeftijd tussen 9 en 16 weken. De eerste praktijkles met de pup kan pas doorgaan op 10 weken ; in week acht en week negen moeten puppy's de kans krijgen om vertrouwd te worden met hun nieuwe thuis, zodat zij deze kunnen ervaren als een veilige omgeving. 

4 sessies waaronder 1 sessie van 60 min en 3 sessies van 50 min. Tarief is 99 euro.

De lessen zijn coronaproof : we ontmoeten elkaar buiten op locatie (regio Zwalm). We dragen een mondmasker en respecteren de nodige afstand.

De lessen gaan door op zaterdag om 14 u. De eerste les is een theorieles en duurt 60 min. Tijdens deze les blijven de puppy's thuis. Je krijgt informatie over de basisveiligheid, zindelijkheidsproces, over socialisatie, over het omgaan met bijtbedrag en opspringen. Je leert ook hoe je je pup gewenst gedrag kan leren. Natuurlijk kunnen er ook vragen gesteld worden.

In de volgende drie lessen komen zowel de theorie als de praktijk aan bod. Socialisatie, hoe kan je je pup steunen als hij het moeilijk heeft, lopen aan een leiband, het hierkomen. 

Elke pup wordt begeleid door twee mensen uit het gezin.

Om het veiligheidsgevoel bij elke pup te garanderen en de pup niet te overprikkelen, staat er telkens 1 pup en zijn begeleider op het terrein.  De andere pups kunnen, onder begeleiding in de auto blijven tot zij aan bod komen. De andere begeleiders kijken en observeren en leren van elkaar.

Aanmelden kan hier :

 

 

  • De basis voor een goede band met je hond is de opvoeding. Opvoeden gaat vooraf aan trainen. De hond krijgt de kans om vertrouwd te worden met zijn huis en gezinsleden, zodat het een thuis wordt waar hij zich veilig voelt. Hierbij worden grenzen aangegeven d.m.v. een vriendelijke communicatie. Hoe beter de band wordt met je hond, hoe gemakkelijker je hem dingen kan leren.                                                Omringd door liefdevolle zorg en aandacht zal je hond evolueren naar een emotioneel evenwichtig individu.