Home » Over

Reeds 40 jaar lang maken honden deel uit van mijn leven. Om honden nog beter te begrijpen, ben ik gestart met een professionele opleiding tot hondengedragsbegeleider bij Geert De Bolster (De Bolster Academy, Brugge). Door zijn inspirerende methode heb ik de omgang met mijn eigen twee honden in een ander daglicht kunnen stellen. 

In het samenleven met mijn huidige hond Pippa, een Springer Spaniël heb ik geleerd geen verwachtingen meer te hebben. Er zijn voor je hond en je hond laten zijn als een individu met zijn eigen gevoelens is een mooie uitvalsbasis om samen de wereld te ontdekken. Daarbij kan je je hond steunen en hem de weg wijzen als hij het moeilijk heeft. Het is een zoektocht naar een manier van samenleven waarbij alle leden van de groep gelukkig kunnen zijn.

Mijn achtergrond is een Licentiaat in de wijsbegeerte en een Master in de klassieke muziek. Beide studies hebben mijn doen en denken vorm gegeven.

Daarnaast heb ik 20 jaar ervaring in het begeleiden en motiveren van kinderen, jongeren en volwassenen bij het piano spelen.