"Een gelukkige hond heeft geen gedragsproblemen."


Je ervaart een gedragsprobleem zoals

Opspringen, trekken aan de leiband, bijten in de leiband, opwinding bij bezoek, onrustig zijn, onzindelijkheid, grommen of bijten, veelvuldig blaffen, niet luisteren, stelen van voorwerpen, uitvallen naar mensen of andere honden, reageren op auto's of fietsers, niet alleen kunnen zijn, kapot bijten van voorwerpen, opeten van oneetbare dingen, rijgedrag, voerbaknijd ....

*we gaan op zoek naar de oorzaak van het gedrag - door een uitgebreid gesprek en door observatie van het gedrag van je hond in zijn dagdagelijkse omgeving

*je krijgt inzicht in de oorzaak en je begrijpt waarom je hond zich zo gedraagt

*je leert hoe je met het probleem kan omgaan

*Soms kan een gedragsprobleem zich oplossen of verminderen met enkele eenvoudige adviezen.

Een éénmalig consult met een opvolging is dan voldoende.

*Soms is er een stappenplan nodig of zijn er verschillende problemen, waarbij we best gedurende een langere tijd samenwerken. Een begeleidingstraject is dan aangewezen.

*Bij een consult met opvolging is er begeleiding voorzien (telefonisch, per mail of via Whatsapp) in de periode tussen de twee afspraken.

*Bij een begeleidingstraject van 3 sessies is er begeleiding voorzien (telefonisch, per mail of via Whatsapp) in de periode tussen  twee afspraken. Daarnaast kan je tot vier weken na de laatste sessie bij mij terecht met al jouw vragen (via Whatsapp, mail of telefonisch) zonder bijkomende kosten.

*Bij een éénmalig adviesgesprek is er geen verdere begeleiding (telefonisch, per mail of via Whatsapp) inbegrepen.


Voor gedragsproblemen bestaat er geen quick-fix, ze kunnen niet met een vingerknip opgelost worden. Begrip en compassie, liefde en geduld zijn de sleutelwoorden om met een gedragsprobleem om te gaan. Daarom is gedragsbegeleiding voor de hond terzelfdertijd ook coaching van de mens in zijn persoonlijke ontwikkeling. Goed leiderschap is pas mogelijk wanneer we inzicht hebben en begrijpen wat onze hond nodig heeft. Zo leren we de juiste keuzes te maken en dit gaat met vallen en opstaan.


Kan je niet wachten om je leiderschapstalenten te versterken? Dan kan ik de videocurus Word de leider van je hond sterk aanbevelen.